Замразиха сайтове с разширение .eu
Замразиха сайтове с разширение .eu / netinfo

EURid е регулаторният орган, който се занимава с управлението на eu домейн пространството. В понеделник организацията замрази 75 000 домейна, които според нея са регистрирани в нарушение с правилата. Представител на EURid коментира, че след малко проверки се е установило, че тези домейни са регистрирани от 3 фирми (Ovidio, Fausto и Gabino), зад които се криели много други фирми, които били базирани извън Европейския съюз.

Според правилата установени още при пускането на eu домейна, за да можете да регистрирате такъв домейн, то вашата фирма трябва да бъде базирана в Европейския съюз.

Тъй като от трите фирми не са успели да докажат това, то от EURid замразяват временно домейните и отнасят проблема в съда. Там ако се реши, че трите компании са злоупотребили с услугата, да бъдат глобени, а домейните да бъдат освободени и да се предлагат отново. Интересен е фактът, че сайтовете на трите регистриращи фирми са идентични с единствената разлика в името.

Фирмите, които регистрират и тези, които всъщност използват домейните, трябва да се третират по един и същи начин. Правилата са за всички - не може така да се заобикалят, коментира Херман Собре, главен мениджър на EURid.

http://www.kaldata.com/