Wi-Fi мрежа покри центъра на Лондон
Wi-Fi мрежа покри центъра на Лондон / netinfo

Най-голямата в Европа безжична Wi-Fi мрежа вече обхваща централната част на Лондон. Компанията Cloud инсталира 127 точки за достъп, вградени в улични фонари и информационни стендове, съобщи БГНЕС.

Безпрецедентната мрежа осигурява широколентов достъп на 95% от площта на лондонското сити. Представители на Cloud споделят, че изграждането на мрежата им е отнело около една година. Целевата аудитория на безжичния достъп са над 350 хиляди служители в ситито и милиони туристи.

През първия месец от старта на мрежата специалистите на компанията ще проведат на практика един мащабен тест на нейните възможности. През тестовия период достъпът до мрежата ще бъде безплатен, но само за притежателите на мобилни устройства с вграден уеб браузър.

След приключване на пробния период потребителите ще плащат такса за абонамент от 12 лири на месец. В същото време учителите в Англия поискаха от правителството да проведе изследвания за влиянието на Wi-Fi върху здравето на децата. В някои европейски градове властите дори въведоха забрани за използване на безжичната технология в училищата.