Toyota представя два нови модела в Женева
Toyota представя два нови модела в Женева / netinfo
Toyota ще представи новите си модели iQ и Urban Cruiser по време на автосалона в Женева. И двата автомобила допълват компактната гама на компанията. Освен тях ще бъдат показани за първи път в Европа и няколко революционни прототипа. Публиката ще може да види зареждащ се от електрическата мрежа хибрид, персоналното превозно средство i-Real и концепцията 1/Х.

Ултракомпактният iQ ще е най-малкият модел в европейската гама на Toyota. Автомобилът с дължина под 3 метра беше показан като прототип за първи път на изложението във Франкфурт, а сега вече е готов като сериен модел, чието производство ще започне до края на годината. iQ има три места в купето и някои революционни системи за моделиране на пространството, които позволяват автомобилът да се ползва много практично.

Другият нов европейски модел на японската компания е малкият SUV Urban Cruiser. Автомобилът дава решение за хората, които желаят градски всъдеход, но държат на икономичността и ниските вредни емисии. Повече подробности ще станат известни след премиерата на автомобилите.

www.speed-press.com