/ A1
Едно от най-важните неща, за които да се погрижим преди пътуване в чужбина, е как да останем свързани с близки и приятели на разумни цени.
Решението за това откриваме в обновения роуминг план от А1 – Roaming Revolution. Благодарение на по-изгодните условия не само можем да сме спокойни, че ще останем свързани с близките си, независимо в коя точка от над 130 дестинации по света се намираме, но също така ще сме сигурни, че правилно сме предвидили необходимите за това средства.

Основната промяна в условията на Roaming Revolution е, че в Европейския съюз частните клиенти ще могат да ползват националните си условия според политиката за справедливо ползване и няма да плащат повече дневна такса.

Друга новост е, че пътуващите вече ще бъдат таксувани на зона, а не на държава. Това нововъведение ще улесни любителите на дългите пътешествия, включващи няколко държави в една зона, тъй като ще им позволи да заплащат само една дневна такса. По този начин ще могат предварително да предвидят разходите си за мобилни услуги.

iStock/Getty Images


Реактивационната такса за смяна на роуминг тарифен план пък от своя страна изцяло отпада. Вече е напълно достатъчно роуминг планът да се активира веднъж чрез SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17280 за частните клиенти или през мобилното приложение Моят А1.

Преди да се отправите на следващото си пътешествие, вижте и как са разпределени държавите по света според петте зони на Roaming Revolution.

В Зона 1, която включва всички държави в Европейския съюз, дневната такса отпада и клиентите на А1 вече ще могат да се възползват от минутите и МВ-те според националните си условия.

iStock/Getty Images


Зона 2, включваща Македония, Сърбия, Турция и Великобритания, също предлага неограничени минути и 500 MB дневно срещу дневна такса от 4,99 лева.

Зона 3 се състои от 18 държави, включително Швейцария, Черна гора и Албания, а срещу 9,99 лева на ден пътуващите абонати на А1 могат да се възползват от 500 MB дневно и преференциална цена от 0,59 стотинки на минута.

В Зона 4, включваща екзотични дестинации като Египет, Доминиканска република, Катар, Виетнам и още много други, клиентите на телекома ще могат да се възползват от 500 MB и 1,99 лева цена на минута за изходящи и входящи повиквания срещу дневна такса от 19,99 лева.

Зона 5 обхваща всички държави, които не са включени в останалите зони. В нея няма дневна такса, цената на 1 MB е 9,99 лева, а входящи и изходящи повиквания струват 2,99 лева на минута.

Общуването по време на пътуване е по-лесно и изгодно от всякога, а удобството да управляваш роуминг услугите си, както и разходите за тях, е достъпно за всеки в Моят А1.