С почти 50% намалели продажбите на iPhone
С почти 50% намалели продажбите на iPhone / Дарик, архив

Продажбите на смартфони iPhone на компанията „Епъл" (Apple) през първото тримесечие на 2016 г. са намалели с 43,8% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 г., според анализаторската компания TrendForce.

Телефонният номер изчезва

Продадени са 42 милиона устройства, сочат данните. "Продажбите на IPhone 6S бяха слаби заради липсата в модела на нови и интересни функции и възможности", пишат анализаторите.Освен това TrendForce понижи прогнозата за продажбата на телефони от Apple в края на 2016 г. до 213 милиона единици (намаление от почти 10% в сравнение с 2015 г.).

Според анализаторската компания пазарният дял на смартфоните на „Епъл" е намалял с 6,5% и възлиза на 14,4% през януари-март 2016. На фона на това, делът на телефоните на „Самсунг" (Samsung) е нараснал с 5,7% и възлиза на 27,8% през първото тримесечие на тази година.

Германия пусна смартфон приложение за ориентация на мигранти

Продажбите на смартфоните на „Самсунг" през този период, според TrendForce, са се увеличили незначително - с 2,5% до 81 милиона броя.

В действителност анализаторите очакват цялостен спад на пазара на мобилни устройства тази година, но развитие на пазара на приложенията.

Продажбите на iPhone 6S и iPhone 6S Plus започнаха на 25 септември и през първите три дни бяха продадени 13 милиона. Основното нововъведение е технологията 3D Touch, (или multi-touch screen - чувствителен на множествен допир екран), която позволява на смартфона да различава силата на допира.

Тесните панталони са вредни за смартфона

iPhone е марка смартфон, произвеждан от компютърния гигант Apple Inc. Най-новите модели на телефона са iPhone 6s и iPhone 6s Plus, които бяха представени на специално събитие на 9 септември 2015 г.

Източник: БГНЕС