Ми-5 изпраща e-mail-и за нивото на терористична заплаха
Ми-5 изпраща e-mail-и за нивото на терористична заплаха / netinfo

От днес във Великобритания всеки, който желае, ще може да се абонира за новата услуга, която се предлага от британската служба Ми-5 – информиране за нивото на терористична заплаха.

Ако се регистрираш на Интернет сайта на Ми-5 (www.mi5.gov.uk), можеш оперативно да получиш съобщение за промяна на нивото на терористична заплаха в случай на голям инцидент или терористичен акт.

Целта е на хората да се дава повече информация и те да бъдат по-добре подготвени за реагиране на евентуалните последици от такива събития, каквито бяха терористичните актове в Лондон от 2005 година или разкриването на заговора за взривяване на самолети през 2006 година.

Освен това абонатите от време на време ще получават и новини от самата Ми-5. “Обществеността ще бъде информирана веднага, след като правителството обяви тревога по повод нападение, тоест няколко часа, а може би и минути, след като за нея бъдат информирани премиерът и вътрешният министър”, посочва вестник “Ивнинг стандарт”.

Източник от Ми-5 казва за изданието, че хората постоянно се обръщат към службата с въпроси за нивото на терористична заплаха и новият метод на информиране трябва да отговори на запитванията. Петстепенната система за оценка на терористичната заплаха беше въведена във Великобритания на 1 август миналата година.