Лаптопите настигат по продажби настолните компютри
Лаптопите настигат по продажби настолните компютри / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
През 2009 година половината от всички продадени компютри ще бъдат преносими, прогнозират от Dell. Още от тази година Intell произвежда повече процесори за мобилни компютри, посочи регионалният мениджър на компанията за България и Румъния Михай Гуран.

Лаптопите са „горещ приоритет” на компанията за ИТ системи и услуги и на българския пазар. При 8330 продажби за цялата 2007 година, само за първото тримесечие броят им е 4510, каза Гуран

Dell представи нови предложения за поддръжка, обединени в обща програма за всички страни, наречена ProSupport. Тя осъществява връзката между прокутовите линии и решения на компанията, като оисгурава гъвкавост на потребителя при избора на пакета за IT поддръжка.

Dell обединява 10 предложения за обслужване, като ги свежда до два пакета с гъвкави опции и проактивно управление: ProSupport за сертифицирани IT специалисти с възможност за поддръжка 24/7 и услугата Fast-Track Dispatch и ProSupport за крайни потребители с включен софтуер от типа „Как се прави” и помощ при често използвани приложения и задачи, като Microsoft Windows Small Business Server, Intuit QuickBooks и конфигуриране на базжичен достъп до интернет.

Основно предимство на новите предложения за поддръжка е директният контакт със сертифицирените техници от експертиня център на Dell.