Хакери проникнаха в електронните пощи на семейство Буш
Хакери проникнаха в електронните пощи на семейство Буш / снимкa: Reuters

Хакери атакуваха семейство Буш и успяха да проникнат в електронните им пощи, получавайки достъп до лични подробности и частна кореспонденция, свързана с двамата бивши американски президенти.

Киберпрестъпниците влезли в електронните пощи на членове на известното политическо семейство и успели да разгледат множество имейли и снимки, които били публикувани онлайн тази седмица.

Сред публикуваните подробности са домашни адреси и телефонни номера на множество членове на семейството, както и чувствителна информация, свързана с неотдавнашния престой в болницата на бившия президент Джордж Буш-старши.

Сред съобщенията е имейл, изпратен от настоящия американски президент Барак Обама до ветерана в политиката, докато той се възстановяваше от лечение на бронхит. Публикувани са и снимки на Буш в болничното му легло, пише БГНЕС.

Изтеклите документи включвали работни графици, адреси и тайни кодове на членове на семейството на другия бивш американски президент Джордж У. Буш, както и подробности относно настоящите му проекти в изкуството и други частни семейни снимки, съобщава сайтът TheSmokingGun.com.