Дарик придоби най-големия правeн портал LEX.BG
Дарик придоби най-големия правeн портал LEX.BG / netinfo
Най-големият правен портал в България LEX.BG вече е собственост на Дарик. Дарик придоби 90 процента от акционерно дружество „ЛЕКС.БГ" АД на цена над 700 хиляди лева.

LEX.BG е най-посещаваният сайт на юридическа тематика в България, с над 120 хиляди уникални посещения месечно. Потенциална аудитория на портала са както настоящи и бъдещи юристи, така и всички, интересуващи се от правни въпроси.

В LEX.BG те могат да открият необходимата им информация, да направят справки, да намерят необходимите закони, да публикуват обяви за работа или да си поръчат специализирана юридическа литература.

LEX.BG разполага и с пълна английска версия, която позволява бърза ориентация на потребители от чужбина в българската правна действителност, както и с интересни връзки към международни правни портали и богата информация за чуждестранното законодателство.

През последния месец „ЛЕКС.БГ” АД пусна и специализирания сайт TАX.BG, насочен към работата на счетоводители, одитори и данъчни експерти.

С придобиването на „ЛЕКС.БГ” АД, специализираните портали LEX.BG и TAX.BG
се включват в интернет групата на Дарик, известна на широката аудитория с информационния сайт DarikNews.bg, спортния сайт Gong.bg, икономическите сайтове Lev.bg и DarikFinance.bg, блоговата платформа Log.bg и лайф стайл сайта Zar.bg. Дарик Нюз държи и мажоритарния пакет на най-големия български сайт с новини за България на английски език Novinite.com. Собственост на Дарик е и фотографската агенция Sofia Photo Agency.

С придобиването на „ЛЕКС.БГ” АД, „Дарик Нюз” разширява комуникационните си възможности към по-широк кръг потребители в интернет, а също така разширява възможностите на потенциалните рекламодатели да достигат по-точно и ефективно до своите целеви групи.