Чудотворен полимер подмладява лицето с 20 години
Чудотворен полимер подмладява лицето с 20 години / ThinkStock/Getty Images

Американски учени разработиха нов продукт, който временно опъва кожата на лицето и отстранява бръчките, като го подмладява с 20 години, съобщава Франс прес.

Тази "втора кожа" представлява полимер, получен въз основата на силикон. Той може да се нанесе на един много тънък и невидим слой, който възвръща еластичността на младата кожа на епидермиса.

Ето защо някои хора изглеждат по-стари, отколкото са

Разработката е дело на екипа на проф. Даниъл Андерсън от Масачузетския технологичен институт. Тя ще бъде от полза за лечението на някои кожни заболявания от рода на екземата и псориазиса.

"Това е един невидим слой, който може да служи като преграда и да внесе някои козметични подобрения", обяснява проф. Андерсън. „Полимерът може да бъде използван и за прилагането на местни терапии".

Пет неща, които вредят на кожата ви, без да знаете

"Втората кожа" се нанася на два етапа. Най-напред се прилага гел върху лицето, досущ като крем. След това се нанася вторият продукт, който трансформира първия слой и придава еластичност на епидермиса, като го опъва. Ефектът на продукта е с продължителност 24 часа и няма нежелателни странични ефекти.

Източник: БТА