"Победата ще промени света и това ще бъде промяна, от която светът отдавна се нуждае", каза Зеленски, който е на първото си посещение във Великобритания откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година.
"Победата ще промени света и това ще бъде промяна, от която светът отдавна се нуждае", каза Зеленски, който е на първото си посещение във Великобритания откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година. / БТА
Украинският лидер Володимир Зеленски съобщи, че е посетил районите на Купянск и Лиман.

"Днес посещаваме нашите бригади, които се сражават в най-горещите райони - тези около Купянск и Лиман", написа Зеленски в мрежата "Телеграм", като публикува видеозапис, на който е заедно с украински войници в помещение, наподобяващо на укрепено убежище.

Зеленски добави, че е обсъдил с военни командири оперативната ситуация на бойното поле и други актуални въпроси.

Нови руски въздушни атаки с дронове срещу Украйна

Украинските сили водят от юни контраофанзива в Източна и Южна Украйна, но в сектора на Купианск руските сили са тези, които са в настъпление, отбелязва Франс прес.

През август украинските власти призоваха хората, живеещи близо до Купианск, да се евакуират от тези зони. На 20 септември армията каза, че се опасява от нови руски атаки в района.

Дания ще отпусне 14,1 млн. долара за обща европейска поръчка на боеприпаси за Украйна

Украинският президент посети на няколко пъти фронта от началото на руската офанзива в Украйна. Сред посетените от него места беше и Бахмут, станал сцена на най-продължителната и кървава битка във войната, посочва Франс прес.
Габриела Големанска, Божидар Захариев/БТА