Оперативна група за борба с трафика на хора и незаконната миграция е открила днес край сръбския град Суботица близо до унгарската граница 109 нелегални мигранти, от които 25 са лица от интерес за службите за сигурност, срещу които ще бъдат взети законови мерки, съобщи Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Сред мигрантите са установени и две лица, които се издирват от полицията в други държави заради различни престъпления.

Едното от лицата е Абдул Басир Хасани, наричан Капитана, офицер от армията на Афганистан, съобщи сръбското издание „Курир“. Другото лице е Мер Хамза, командир на частите "Бадри 313" в Афганистан.

"Бадри 313" е названието на талибанските командоси, които са включили и част от командосите на афганистанската армия, според информация на „Курир“.

По време на претърсването на района полицията е открила автоматична пушка и муниции, както и малко количество марихуана, съобщи още Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Незаконните мигранти, които не спадат към лицата от интерес за службите за сигурност, ще бъдат прехвърлени в приемателни центрове.

Членовете на оперативната група са провели акция и на територията на сръбското село Хоргош в същия район, където са открили 93 мигранти. Те ще бъдат прехвърлени в приемателните центрове.
Симона - Алекс Михалева/БТА