Въоръжени нападнаха и убиха християни в Нигерия
Въоръжени нападнаха и убиха християни в Нигерия / снимки: Reuters

Въоръжени мъже атакуваха университетска аудитория в севернонигерийския град Кано, използвана от християни за богослужение. Нападателите открили стрелба и задействали експлозиви. Има жертви, съобщи Ройтерс, позовавайки се на военен говорител и местни жители.

Със сигурност има жертви, но не мога да кажа колко, посочи армейски говорител. Нападателите нахлуха и използваха експлозиви и оръжие срещу хората. Ние ги отблъснахме и отцепихме района, добави той.

За около 30 минути в стария комплекс покрай академичните сгради се чуха поредица експлозии и стрелба, каза преподавател по история в университета Байеро.

ИТАР-ТАСС съобщава за 20 убити при атаката, а Ройтерс, която се позовава на университетски служител - за 15. Според кореспондент на Франс прес на място жертвите са около 12.

Въоръжени нападнаха и убиха християни в Нигерия
netinfo

Експлозиите станали по време на утринната литургия в университетската аудитория, посочва ДПА. Университетът във втория по големина град в Нигерия е известен с високата си степен на сигурност.

От Червения кръст информираха, че техни представители се опитват да стигнат до района.

До момента никой не е поел отговорност за акта, но по подобен начин действа ислямистката секта "Боко харам", която само от началото на годината е извършила атентати, отнели живота на над 450 души, посочва Асошиейтед прес. /БТА/