Великобритания въвежда задължително сексуално образование
Великобритания въвежда задължително сексуално образование / netinfo
Очаква се британското правителство да направи задължителни часовете по сексуално образование за учениците в началните и средните училища във Великобритания с цел да бъде намален високият процент британски момичета, които забременяват в тийнейджърска възраст, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на вестник „Дейли Телеграф“.

Според вестника министърът на държавните училища и образованието на Обединеното кралство Джон Найт ще обяви тази стъпка при представянето на резултатите от проведено проучване за познанията относно секса. По-рано този месец министърът съобщи в парламента, че по време на анкетата много млади хора са отговорили, че не знаят достатъчно, за да направят сигурен и отговорен избор за връзките си и за сексуалното си здраве.

Въпреки че бременността сред тийнейджърките е намаляла с 13 процента през последните 20 години, Найт заяви, че все още трябва да се направи много. Великобритания има най-високият процент бременни тийнейджърки от страните в Западна Европа. През 1999 г. правителството си постави за цел да намали наполовина процента на бременните тийнейджърки до 2010 г., припомня БГНЕС.