Тринайсет са жертвите на снежната буря в САЩ
Тринайсет са жертвите на снежната буря в САЩ / netinfo

Най-малко тринайсет души са загинали при снежната буря, връхлетяла североизточната част на САЩ, предаде ДПА.

Около 300 000 домакинства в западните и североизточните щати са без ток. Учебните занятия в много училища бяха отменени. Главните улици в градовете са проходими. В щата Охайо термометрите показваха минус 17 градуса.

Метеорологичните служби предупредиха, че в щатовете Ню Йорк и Върмонт могат да паднат до минус 29 градуса, предаде Франс прес. Падналият сняг и ветровете, достигнали до 64 километра в час, събориха дървета и електрически стълбове в североизточната част на САЩ.

Във Вашингтон улиците са заледени. Федералното правителство увери служителите си, че могат днес да останат по домовете си, в случай че срещнат затруднения при отиване на работа.

Заради лошото време авиокомпаниите отмениха полетите си на основните летища във Вашингтон, Ню Йорк и Бостън. Анулирани бяха и полети в Чикаго. На летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк пасажери в самолет, който трябваше да отлети за Канкун, Мексико, останаха блокирани в машината в продължение на осем часа в очакване на разрешение за излитане. В крайна сметка полетът бе отменен.