/ Gulliver/Getty Images
Франция започна да изчислява щетите след мощната буря, преминала през страната. Стихията уби трима души и остави хиляди домове без електричество.

Бурята Мигел удари Франция

Трима спасители от френската морска спасителна служба загинаха в петък, когато корабът им се преобърна в бурното море, след като бурята „Мигел“ удари бреговете на Атлантическия океан.

Лодката на спасителната служба със седем души на борда се е преобърнала на 800 метра от брега, съобщи местната прокуратура. Трима от членовете на екипажа са загинали, а четирима са успели да доплуват до брега.

Екипът се е опитвал да помогне на риболовна лодка, която се борела с гигантските вълни. Те бяха причинени от бурята „Мигел“, която удари бреговете с ветрове със скорост до 120 километра в час.

Трима души загинаха при опит да помогнат на бедстващ риболовен кораб

"От бурята едно дърво падна върху улична лампа на площад "Битката при Сталинград", която пък удари един човек", съобщи пожарната служба.

Националната електрическа компания на Франция заяви, че в събота 28 000 домакинства са без ток, като Нормандия и северните части на Аквитания са най-силно засегнати.

"В засегнатите райони са мобилизирани повече от 1000 души", се казва в изявление.
БТА