"Тесла" изтегля от автомобилния пазар около 2 млн. автомобила, за да отстранят неизправност в системата, която трябва да се погрижи за това шофьорите да внимават, когато колата е в режим на автопилот. Властите разследват проблема от повече от две години, информира Voice of America (VOA).

САЩ гласува във вторник с „против“ срещу Резолюция на ООН, с която се призоваваше за незабавно прекратяване на огъня в ивицата Газа.

Мъск към конкурента Зукърбърг: Жена ти кара моя „Тесла“

Общото събрание на ООН в крайна сметка одобри резолюцията, в която 153 държави гласуваха „за“, 10 бяха „против“ и 23 страни гласуваха „въздържал се“. САЩ и Израел смятат, че прекратяването на огъня в Газа е в полза само и единствено на групировката „Хамас“.

Американският президент Джо Байдън във вторник пък подчерта, че ако не се осигури нова военна помощ за Украйна, това единствено ще „даде криле“ на Владимир Путин и други агресори на световната сцена. По-нататъшната помощ за Украйна е блокирана от Конгреса на САЩ срещу мигрантската политика и граничната сигурност.

„Трябва да направим така, че Путин да продължава да губи в Украйна, а Украйна да спечели", заяви американският държавен глава.

Байдън иска да види Украйна победител във войната срещу Русия

Американският пратеник по въпросите за климата Джон Кери заяви в сряда, че както САЩ, така и Китай обмислят промяна на дългосрочните си климатични стратегии. „Фактът е, че този документ изпраща много силно послание към света“.

Междувременно Пентагонът даде заявка, че ще отговори на всяка заплаха срещу търговското корабоплаване в Червено море, след като йеменските бунтовници хуси изстреляха ракета към танкер, плаващ под норвежки флаг. Инцидентът стана близо до бреговете на Йемен. Няма жертви при атаката, но е имало пожар на борда, потвърди Пентагонът в сряда.
 
Voice of America (VOA)