Състоянието на Кардам остава стабилно
Състоянието на Кардам остава стабилно / снимка: Sofia Photo Agency

Кардам, най-големият син на Симеон Сакскобургготски, продължава да бъде в интензивното отделение на мадридската болница "12 октомври" след тежката пътна катастрофа в петък миналата седмица в Ел Молар, близо до Мадрид, съобщава испанското електронно издание "20 минутос", цитирано от БТА.

Кардам все още е в "кома" и клиничното му състояние е стабилно, се съобщава в комюникето на болницата, в която той е настанен. През последните 24 часа в състоянието на Кардам няма промяна, се допълва в комюникето.

Лекарите припомнят, че Кардам има тежка черепно-мозъчна травма и множество фрактури на двете ръце, заради които те са били обездвижени.

Съпругата на Кардам, Мириам де Унгрия, която е била в колата, когато е станала катастрофата, също остава в друга мадридска болница - "Ла Пас". Състоянието й не е толкова тежко, въпреки че няма точна информация за степента на раните, които тя е получила при пътната злополука.

По-малкият брат на Кардам - Кирил, сестра му Калина и Симеон Сакскобургготски посетиха роднините си в двете болници, допълва "20 минутос".