Сръбският външен министър: Младич може скоро да бъде заловен
Сръбският външен министър: Младич може скоро да бъде заловен / снимка: БГНЕС

Генерал Ратко Младич може в скоро време да бъде заловен и предаден на Международния трибунал за бивша Югославия, заяви снощи на пресконференция в зданието на ООН сръбският външен министър Вук Йеремич, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

"Вече 43 от общо 45 обвиняеми във военни престъпления бяха изпратени в Хага", заявил Йеремич. Той изрази надежда, че генералите Ратко Младич и Горан Хаджич също ще бъдат заловени и изпратени в Хага, "където ще им бъде даден шанс да се защитават". Рано или късно ние ще обявим, че тази глава е затворена и в Сърбия няма повече издирвани от международния трибунал, подчертал сръбският външен министър.

Той не даде повече подробности по издирването на Младич. Генералът е обвинен в геноцид заради тригодишната обсада на Сараево и за избиването на 8 хиляди босненски мюсюлмани в Сребреница по време на босненската война от 1992 до 1995 г. Генерал Хаджич е обвинен в престъпления срещу човечеството заради действията му по време на войната за независимост на Хърватия от 1991 до 1995 г.