Снежна буря вилнее в източната част на САЩ
Снежна буря вилнее в източната част на САЩ / снимкa: Reuters

Силни ветрове и обилни снеговалежи продължиха да парализират и днес значителна част от източните Съединени щати и най-вече Вашингтон и района, предаде Франс прес.

По на юг, на път в щата Вирджиния баща и син, които спрели, за да окажат помощ на закъсал автомобилист, били блъснати от ремарке на трактор и починали.

Вашингтон осъмна под 30-сантиметрова снежна покривка. Националната метеорологична служба предупреди за необичайно 24-часова силна снежна буря в района на Вашингтон-Балтимор и помоли хората да не тръгват на път, посочва Ройтерс. Очакваше се бурята да стихне до вечерта, но тя продължава да вилнее с неотслабваща сила.

Отменени бяха повечето полети от трите най-големи летища на територията на Вашингтон-Балтимор и международното летище във Филаделфия.

Вашингтонското метро работеше само в подземната си част. Автобусното движение също бе преустановено.

Над 180 000 домакинства в района на столицата останаха без електричество заради повалени от мокрия и тежък сняг дървета и електропроводи. Заради бурята бяха затворени училища, а в супермаркетите се извиха дълги опашки. Затворени останаха също вашингтонският музей "Смитсониън" и Националната зоологическа градина, пише БТА.

Снежна буря, кръстена от интернет-потребителите "снегопокалипсис" и "снегмагедон", се вихри в Индиана и Пенсилвания. Тя достигна Ню Йорк, както и Северна Каролина, поради което губернаторите на Вирджиния, Мериленд и Делауер решиха да обявят извънредно положение.