Село в Италия се барикадира, за да не приеме 12 мигрантки
Село в Италия се барикадира, за да не приеме 12 мигрантки / Thinkstock/Getty Images

Село в Северна Италия издигна барикади от палети по пътните си достъпи, за да попречи на влизането на автобус с 12 мигрантки, които трябваше да бъдат настанени в реквизиран хотел, предаде Франс прес.

По италианските брегове тази година са пристигнали близо 155 000 души и страната е принудена да настанява хиляди новопристигнали през последните дни с претоварена приемна система - 168 000 настанени спрямо 103 000 в края на 2015 г.

Разследват италиански офицери за убийство при потъване на кораб с мигранти

В събота властите на Ферара, между Венеция и Болоня в Северна Италия, били уведомени за предстоящото пристигане на нов контингент в провинцията, която вече е приела 800 имигранти.

По липса на други варианти е бил реквизиран хотелът на село Горино за прием на двадесетина жени и деца. Селото с население 700 души е едно от малкото селища в провинцията, които до момента не са приели мигранти.

Собственикът на хотела бил предупреден преди седмица за възможно реквизиране, което било потвърдено вчера.

Тогава обаче десетки местни жители издигнали барикади от палети по трите пътя, водещи към селото и останали край тях цяла нощ и част от днешния ден, за да попречат на влизането на автобуса с първите 12 жени, които са от Нигерия, Гвинея и Кот д'Ивоар.

Италия ще се справя едностранно с бежанската криза, ако не получи помощ от ЕС

В крайна сметка жените били разпределени в съседни общини.

Източник: БТА