/ ThinkStock/Getty Images
Бюджетният дефицит на САЩ за юни тази година надхвърли 864 милиарда долара, става ясно от данните, публикувани в понеделник от Министерството на финансите на САЩ. Според The Washington Post това е рекордно високо ниво.

Тръмп: САЩ са готови да се справят в коронавируса

В светлината на мерките, предприети от администрацията на САЩ за борба с икономическите последици от пандемията, разходите на федералния бюджет надхвърлиха 1,1 трилиона долара през юни, докато приходите в хазната възлизат на едва 240 млрд. долара.

През юни миналата година бюджетният дефицит беше под 8,5 милиарда. Общо през първите девет месеца на фискалната 2020 (започнала на 1 октомври) бюджетният дефицит на САЩ надхвърли 2,7 трилиона долара.

В Сената на САЩ внесоха законопроект за нови санкции срещу „Северен поток-2“

От март федералните власти на САЩ вляха в икономиката на САЩ около 3 трилиона долара като част от няколко пакета спешни мерки за стимулиране на икономическия растеж по време на пандемията, причинена от новия коронавирус.

Миналата седмица шефът на администрацията на Белия дом Марк Медоуз в интервю потвърди, че през следващите дни американската администрация ще започне да подготвя нов пакет от мерки за стимулиране на икономическия растеж на САЩ. 
БГНЕС