Родителите на Мадлин Маккан разпространиха портрет на похитителя
Родителите на Мадлин Маккан разпространиха портрет на похитителя / netinfo
Родителите на отвлечената преди 9 месеца в Португалия Мадлин Маккан разпространиха портрет на възможния похитител, нарисуван от художник с диплома от ФБР, предаде Ройтерс.

Рисунката е направена по описания на британска туристка пред следователите и представлява 30-40-годишен мъж с издължено лице и остри черти, с немного дълга, гъста черна коса, с рунтави вежди и дълги провиснали мустаци.

На друга скица, нарисувана от същия художник, човекът е нарисуван в крачка, със сив панталон и пясъчножълто сако за сафари.

Свидетелката, описала мъжа, смята, че той несъмнено не е португалец, а по-скоро северноафриканец - мароканец или тунизиец, може и испанец. Говорел лошо английски и бил неприятен.

Според говорителката на Кейт и Джери Маккан това лице може да е свързано с изчезването на 4-годишната Мади. Тя изчезна от хотелска стая в португалски курорт, докато родителите й бяха на ресторант.

Свидетелката видяла мъжа да ходи по безлюдния бряг под дъжда на 20 април - 13 дни преди изчезването на Мадлин. Той бил забелязан отново два дни по-късно, на 22 април, близо до група деца на крайбрежната алея. Португалската полиция смята за основни заподозрени родителите на момиченцето. На 7 септември срещу тях започна разследване по подозрение, че са причинили без да искат смъртта на детето и после са скрили тялото.