Time Warner
Time Warner / Guliver/Getty Images
Федерален съдия от Вашингтон разреши без предварителни условия сливането между телекомуникационната компания AT&T и медийната група Time Warner на стойност 85 милиарда долара, предаде Франс прес.

С това решение се отхвърля искането на американското министерство на правосъдието да се блокира операцията, решението за която бе обявено в края на 2016 г.

Съдията Ричард Лион прецени, че по време на делото правителството на САЩ не е съумяло да докаже, че това сливане ще е вредно за конкурентите на двете компании.

AT&T купува Time Warner за 85 млрд. долара

Юридическият директор на AT&T Дейвид Макати заяви, че сливането може да бъде завършено до 20 юни.

По време на продължилото близо два месеца дело AT&T и Time Warner уверяваха, че сливането им е необходимо, за да могат да се борят срещу технологични гиганти като Netflix и Amazon, които произвеждат игрални филми, сериали и документални филми, както и срещу компании като Apple, Google и Facebook, които също все повече инвестират в производство на съдържание.
AT&T е най-големият кабелен оператор в САЩ и вторият най-голям мобилен оператор. Time Warner е голяма медийна група, в която влизат платеният канал HBO, киностудията Warner и информационната телевизия CNN.
БТА