/ Президент, пресцентър
Полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за коронавирус и това се случва след среща с Румен Радев в Естония, съобщава BBC.

Въпреки че не е ясно кога г-н Дуда се е заразил с вируса, той е присъствал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, който по-късно е влязъл в карантина", отбелязва медията.

Говорителят на полския президент също е заразен с коронавирус и съобщи в туитър, че се изолира в карантина 
 

Анджей Дуда участва заедно с Радев на срещата за инициативата "Три морета" в естонската столица. Българският президент по-късно прекъсна посещението си в страната и се прибра в България заради контакт със заразения шеф на ВВС ген. Димитър Петров. "Резултатът от теста е положителен, президентът се чувства добре. В непрекъснат контакт сме със здравните служби", съобщи говорителят на Дуда Спихалски.
 
В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се изгражда на националния стадион в столицата Варшава. На снимките той беше с маска при среща с работниците там, уточнява Би Би Си. Президентът се срещнал и с 19-годишната тенис звезда Ига Швьонтек, спечелила турнира „Ролан Гарос” тази година, и ѝ връчил Златен кръст за заслуги за спортни постижения.
 

"Нито аз, нито членове на екипа ми имаме симптоми на коронавирус. Редовно се тестваме. Ще излезем в карантина, както са правилата", написа тенисистката в туитър.

Дуда е сред шепата световни лидери, които се заразиха с COVID-19, сред които американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън.