Полицията ще разпитва британец във връзка с изчезването на Мадлин Маккан
Полицията ще разпитва британец във връзка с изчезването на Мадлин Маккан / снимка: BGNES

Португалската полиция трябва да разпита британец във връзка със случая с четиригодишното британско момиченце Мадлин Маккан, която изчезна от хотелската стая на родителите си в южна Португалия преди почти 100 дни, съобщава португалският всекидневник "Жорнал ди нотисиаш", цитиран от ДПА.

Полицията иска да изясни връзките на мъжа със семейство Маккан и техните приятели, както и да провери колата, наета от него за престоя му в Португалия. Британецът помагал на полицията в издирването на момиченцето непосредствено след изчезването й.

Родителите Джери и Кейт Маккан заявиха пред британски медии, че вярват, че дъщеря им е жива и призоваха полицията да предяви доказателства, ако смята, че Мадлин е мъртва, както твърдят португалски вестници.

Кейт Маккан каза, че ще се противопостави на натиска да напусне Прая да лус, където адвокат намекна, че присъствието на семейство Маккан вреди на репутацията на курорта.

Подозренията, че родителите може да са замесени в смъртта на дъщеря си, са абсурдни, каза бащата Джери Маккан пред португалския седмичник "Еспресу". Полицията никога не е заявявала официално, че сме заподозрени, добави майката Кейт Маккан. Представител на португалския полицейски синдикат отхвърли британските критики срещу португалската полиция, като заяви, че британските журналисти не искат да приемат факта, че престъплението може би е извършено от британски поданик, а министърът на вътрешната администрация Руи Перейра заяви, че полицията е действала "отлично".

Родителите на Мадлин стартираха днес, в навечерието на 100-те дни от изчезването на дъщеря им, секция на сайта YouTube, посветена на изчезнали деца, съобщи Фран прес. В секцията, наречена "Не ме забравяй!", ще се качват видеозаписи на изчезнали деца, за да се подпомогнат усилията за тяхното издирване.