Полицията разби италианско-канадски клан на мафията
Полицията разби италианско-канадски клан на мафията / netinfo

Полициите в Италия, Франция и Канада разбиха италианско-канадски мафиотски клан, занимаващ се с наркотрафик и пране на пари. При операцията са арестувани 12 души и са иззети милиони долари, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Полицията в Италия арестувала 11 италианци в различни градове на страната. Един италианец бил задържан и във френския град Кан. В същото време срокът на мярката за неотклонение "задържане под стража" на други седем италиано-канадски граждани, арестувани по-рано в Монреал, беше удължен, заявиха италиански антимафиоти.

Мафиотският клан бил ръководен от Канада от Ник и Вито Рицуто, баща и син, арестувани за предишни престъпления съответно през 2006 и 2005 г., заяви антимафиотът полковник Паоло Ла Форджа. "От затвора те дърпаха конците на италианските си колонии", допълни Форджа.

Сред задържаните в Италия са двама банкови служители, управлявали авоарите на мафиотския клан в швейцарска банка. Членовете на престъпната групировка са обвинени в организирана престъпност и пране на пари, както и в други финансови престъпления.