/ iStock/Getty Images
Взривът в караваната в центъра на американския град Нешвил, щата Тенеси, избухнал в петък, е бил организиран, вероятно, от атентатор самоубиец. Това съобщи телевизионната компания Си Ен Ен, като се позова на източници, запознати със следствието, предаде ТАСС.

Телевизионната компания не привежда никакви подробности и отбелязва единствено, че организаторът, очевидно, е загинал в резултат на взрива. В петък шефът на полицейското управление в града Джон Дрейк съобщи на брифинг, че на местопроизшествието са открити "фрагменти от тъкан, които, вероятно, могат да са останки" от човек.

Губернаторът на Тенеси иска от Тръмп обявяването на извънредно положение

От своя страна друг представител на полицейското управление посочи, че правоохранителните органи не разполагат със сведения имало ли е някой в караваната по време на взрива.

Вчера телевизионната компания Си Би Ес съобщи, като се позова на източник, че американските правоохранителни органи са успели да установят самоличността на човека, свързан с взривилата се в петък сутринта каравана в Нешвил, предаде ТАСС. По нейни данни става дума за 63-годишния жител на Нешвил Антъни Куин Уорнър, който, ако се съди по снимките от местопроизшествието, е имал автомобил, приличащ на този, който се е взривил в града. Засега властите не потвърждават тези съобщения.

Взривът в Нешвил е от бомба

В петък полицията в Нешвил съобщи в Туитър, че рано сутринта в центъра на града се е взривила каравана. Ранени са трима души, които са откарани в болница без опасност за живота. Полицията отбеляза, че случилото се се дължи на преднамерени действия. По сведения на органите на реда малко преди инцидента от караваната са се носели предупреждения за взрив и необходимост намиращите се в околността хора да се евакуират.

По-късно кметът на града Джон Купър уточни, че по предварителни данни става дума за взрив на бомба. С разследването се заеха ФБР, други федерални структури и местните правоохранителни органи. 
БТА