Петима полски ученици загинаха при катастрфа в Сърбия
Петима полски ученици загинаха при катастрфа в Сърбия / снимка: БГНЕС

Най-малко петима младежи загинаха, а други тридесет са ранени при тежка пътна катастрофа с полски автобус във Войводина, в северната част на Сърбия.

Всички пострадали са полски граждани и по първоначална информация става въпрос за ученици, които са били на екскурзия. Пострадалите са на възраст между 15 и 16 години. Всички те са настанени за лечение в Клиничния център в Нови Сад. Десет от тях са в много тежко състояние.

От полицията твърдят, че шофьорът на автобуса е загубил контрол над машината. Автобусът се е преобърнал в канавка, след като е излязъл от магистралата към Нови Сад, на 20 км от Белград в местността Индия около 7.30 часа българско време. Полският посланик в Белград Мачей Шимански потвърди, че петима души са загинали при тежкия инцидент.

Автобусът е превозвал 70 души. Пътниците се връщали от почивка в България. Туристическата агенция "Моан ин Тур Бескиди", която е организирала почивката веднага е изпратила автобус, който да прибере здравите и леко пострадалите пътници. На мястото на инцидента пристигна и самият собственик на автобуса Юзеф Жепка.