Обама се подготвя за победата
Обама се подготвя за победата / БГНЕС

В навечерието на изборите за президент в САЩ, в щаба на демократите започна подготовката за победата на Барак Обама. Сенаторът ще изчака обявяването на резултатите на открито в Чикаго, в компанията на хиляди свои привърженици. За отразяване на събитието са раздадени акредитации на 7500 журналисти. Водещи телевизионни канали разполагат камионите си с техника около алеите на „Гранд парк Чикаго”.

На финалната права на кампанията си Барак Обама ще похарчи 2 млн. долара. Парите ще бъдат изхарчени за срещи с привържениците му в нощта на изборите, като се очаква да се съберат няколко хиляди души. Организирането на събитието, охраната и почистването на мястото е ангажимент на щаба на Обама.

Сред по-известните имена, които в компанията на кандидата за Белия дом, ще очакват резултатите, са телевизионната водеща Опра Уинфри, холивудската звезда Самюел Л. Джаксън и дъщерята на издателя на „Плейбой” Кристи Хефнър.

Билетите за празничното закриване на кампанията бяха разпродадени по интернет чрез наддаване. Първоначалната цена беше от 1 долар и достигна до 2500 долара.