Наркобанда обучава красавици за убийци в Мексико
Наркобанда обучава красавици за убийци в Мексико / снимка: Reuters

Мексиканска наркобанда наема красиви млади жени, които да извършват убийства, а целта е враговете да бъдат изненадани, разказва във видео предполагаем член на бандата "Ла Линеа", съобщава АФП.

Около 30 жени, на възраст между 18 и 30 години, били обучени през последните месеци, а наученото вече приложили и на практика, обяснява Рохелио Амая във видео на министерството на обществената сигурност, публикувано в медиите.

"Те са красиви, добре изглеждащи с цел да се подведат противниците", твърди предполагаемият член на бандата, изпълнител за картела "Хуарес" в най-кървавия град в страната Сиудад Хуарес.

Според информатора жените действат по същия начин като мъжете и носят леки и тежки оръжия.

Неговите твърдения идват на фона на кървава диря и страх, оставени от наркосраженията между бандите в Мексико, предимно в този град, уточнява БГНЕС.

Повече от 2660 предполагаеми наркоубийства са отчетени в селището от другата страна на тексаския Ел Пасо през 2009 г., докато само до този момент на тази година техният брой е 1860.

Над 28 000 души станаха жертви на войната между наркокартелите в Мексико през последните четири години, откакто президентът на страната Фелипе Калдерон се зарече да се справи с организираната престъпност и хвърли армията срещу престъпниците.