Нападателят от Хамбург, който уби един и рани шестима души с нож, е трябвало да напусне Германия. Не е било възможно обаче да бъде депортиран, тъй като не е имал документи, посочи кметът на града Олаф Шолц, цитиран от германски медии.
 
Нападение в магазин в Хамбург: един човек е убит, има и ранени

Извършителят, 26-годишен мъж, роден в Обединените арабски емирства, е трябвало да напусне Германия, в която е влязъл незаконно. Депортацията му обаче е била невъзможна, тъй като не е имал документи.
 
"Това, което ме разгневява още повече е, че очевидно става думка за някой, който е поискал закрила от нас в Германия и след това е насочил омразата си към нас", каза градоначалникът, цитиран от в. "Цайт".
 
При нападението, извършено в супермаркет, един човек загина, а още няколко бяха ранени. Според полицията има основания да се предполага, че загиналият е 50-годишен германец.
 
Кой е нападателят от Хамбург?

След като избяга и рани още петима с нож - жена и четирима мъже - нападателят бе надвит от минувачи и леко ранен в схватката, след което бе арестуван. Шести човек пострада в борбата за задържането му.
 
Ранените, някои от които сериозно, са хоспитализирани.
 
БТА