Мост рухна във Виетнам, 60 са убити и над 100 ранени
Мост рухна във Виетнам, 60 са убити и над 100 ранени / netinfo

Най-малко 60 души загинаха и десетки бяха ранени или изчезнаха безследно в Южен Виетнам след рухване на строящ се мост, предадоха световните агенции.

Асошиейтед прес цитира заместник-директора на полицията в град Кан Тхо, където се срути мостът, според когото са намерени труповете на тринайсет души, а пет са починали в местни болници. Ранените са близо 100. Още не е известен броят на изчезналите, но според представител на местните власти на рухналата част от строежа обикновено са работели до 140 човека.

Според неназован представител на полицията, цитиран от Ройтерс, при срутването са загинали близо 27 работници. "Данните за жертвите непрекъснато се обновяват, но е възможно близо 100 човека да са мъртви или изчезнали", казва източникът на Ройтерс. По време на злополуката под срутилия се участък е имало близо 100 работници, а 150 са работили върху моста.

Мостът в град Кан Тхо трябва да свърже бреговете на река Хау, ръкав на Меконг. Той е част от натоварено шосе между делтата на Меконг и град Хошимин (бивш Сайгон). Строителството му е финансирано от Япония. Три японски фирми участват в строежа на 275-метровото съоръжение с четири ленти за движение, който е трябвало да приключи догодина. Това ще е най-дългият висящ мост в Югоизточна Азия.