Москва доволна от изявлението на Сейф ал Ислам за медиците
Москва доволна от изявлението на Сейф ал Ислам за медиците / netinfo

Москва приема с удовлетворение изявлението на Сейф ал Ислам, че смъртните присъди срещу българските медици, осъдени в Либия, няма да бъдат изпълнени. Това заяви говорителят на руското министерство на външните работи Михаил Каминин, предаде ИТАР-ТАСС.

Сейф ал Ислам Кадафи е влиятелна политическа фигура, уважавана не само в приятелска Либия, но и извън пределите на страната, заяви руският дипломат.

Каминин напомни, че руската страна неведнъж е отправяла към властите в Либия апел да проявят снизхождение към обвиняемите.

Напълно осъзнаваме колко болезнен е този въпрос за либийците, защото жертви на трагедията станаха невинни деца. Дълбоко съчувстваме на пострадалите семейства, добави дипломатът.

Михаил Каминин изрази надежда, че ще може да бъде намерен "справедлив и хуманен изход" от ситуацията. Убедени сме, че това ще бъде посрещнато с разбиране от либийската общественост и оценено от многобройните партньори на Либия, ще повиши авторитета й в международната общност, подчерта говорителят на руското външно министерство.