/ БГНЕС
Основната причина за разпространението на коронавируса в Гърция и Европа бяха купоните на младите хора, заяви днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. На заседание на парламента той информира за ситуацията с коронавируса в страната, като подчерта, че големият брой на случаите не кореспондира с искането за отваряне на туризма, съобщи МИА.

Според него, следващите 10 дни безспорно ще бъдат трудни и особено критични, а целта на новите мерки и втората карантина е да се избегне пълно затваряне. Драстичното увеличаване на случаите принудили правителството да предприеме тази стъпка.

Пълна карантина в Гърция - какво трябва да знаят българите

Ако бъде постигната целта да се намали броят на случаите, празниците ще бъдат отбелязани при по-нормални условия от сегашните.
„Знам, че обществото е изплашено, изморено, загрижено и огорчено“, заяви Мицотакис и призова гражданите да прояват зрялост и отговорност и да спазват мерките.

„В момента се изкачваме по планина и виждаме върха. Но не знаем колко точно време ще ни бъде необходимо да стигнем до него. Знаем, че има много дупки по пътя от мястото, на което се намираме сега, но гледаме към върха, т.е към ваксината“, каза премиерът. Мицотакис повтори, че ваксината срещу коронавирус ще бъде безплатна и няма да е задължителна.
БГНЕС