Лидер на Ал Кайда призова в Ирак да отвличат чужденци
Лидер на Ал Кайда призова в Ирак да отвличат чужденци / netinfo

Лидерът на групировката "Ал Кайда" в Ирак Абу Хамза ал Мухаджир призова последователите си да отвличат чужденци, за да помогнат за освобождаването на мюсюлмански духовник, излежаващ присъда в Съединените щати, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на аудиозапис, поместен на ислямистки уебсайт.

Апелирам към всички бойци на свещената война в Ирак да се стремят да заловят християнски кучета по време на свещения месец Рамазан, за да можем да освободим нашия шейх, заявява говорителят, идентифициран като Абу Хамза ал Мухаджир.

Уточнява се, че той говори за египетския духовник Омар Абдел Рахман, който излежава присъда в САЩ по обвинения във връзка с атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк през 1993 г.

Автентичността на изявлението не може да бъде потвърдена, но то е поместено на ислямистки уебсайт, използван често от бунтовниците.

Лидерът на „Ал Кайда” е обещал и амнистия за сунитите, които са се присъединили към предателите и са продали своите религия и чест. Предложението важи само по време на месеца на Рамазана.

“През този свещен месец аз обещавам на племенните шейхове, които са се присъединили към предателите и са продали своята религия и чест, пълна амнистия при две условия: пълно покаяние и сътрудничество с муджахидините за прогонване на окупатора от Ирак”, гласи записът