/ БГНЕС
Единството и представянето на държавата се осъществява в законодателната институция, а не с едностранни декларации. По този начин единствено се пречи на процеса на преговори със София, които се водят в духа на европейските ценности. Това заяви премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски в отговор на журналистически въпрос как би коментирал призива на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски за национално обединение.

„Не смятам, че това изявление е искрено, тъй като през изминалия период единственото, което ВМРО-ДПМНЕ прави, е да създава истерии относно преговорите, които се водят с България. Като част от подготовката за работните групи, които сформирахме с българския премиер и членовете на тяхното правителство заедно с нашето правителство, изпратихме покана до опозицията, която беше отхвърлена”, подчерта Ковачевски.

„Единството и представителството на страната ни се осъществява в парламента, който е дом на всички граждани, представлявани от депутатите, и ако ВМРО-ДПМНЕ смята, че ще помогне с едностранни декларации, които само пречат на процеса на преговорите, които се водят в духа на европейските ценности и запазването на достойнството на всички граждани, те всъщност правят точно обратното”, категоричен бе Ковачевски.

Вчера Мицкоски заяви, че е изключително важно, когато става въпрос за държавата, да има единство и призова Ковачевски към „единство и обединение, когато става въпрос за страната”. 
БГНЕС