Корнел пял за смъртта на последния концерт в живота си

/ БГНЕС, архив
Една от последните песни, които изпя лидерът на култовата група "Саундгардън" Крис Корнел преди да се самоубие в нощта срещу четвъртък, е била посветена на смъртта. Това е класическата госпъл композиция In My Time of Dying във варианта на легендарните "Лед Цепелин". Тази подробност от драмата съобщи в четвъртък музикалното списание „Билборд”.
 
Композицията е изпълнявана от много музиканти. Смята се, че авторът й е черпил вдъхновение от Библията.
 
Съдебни медици: Крис Корнел се е самоубил

Според "Билборд" музикантите са свирили на сцената на "Фокс тиътър" около два часа с настроение и качествено. Шоуто започнало с Ugly Truth и завършило със Slaves & Bulldozers.
 
"Аз съм се хвалил с тълпите, които събирах на концертите в Детройт през тези 30 години", каза Корнел между песните. "Сега ми е жал за тези, които ще ни слушат на следващия концерт на друго място, защото с вас нищо не може да се сравни", заявил още пред публиката изпълнителят.  
 
Тялото на музиканта бе открито през нощта срещу четвъртък в банята на хотелската стая. Тревогата вдигнала жената на Корнел, която извикала полиция, за да разбие вратата на банята.
 
В четвъртък съдебните медици потвърдиха, че музикантът се е обесил.
 
Почина певецът Крис Корнел

Крис Корнел се ражда през 1964 г. в Сиатъл, щата Вашингтон. До 1997 г. е в "Саундгардън", а от 2001 г. е водещ вокал на "Аудиослейв", разпаднала се през 2007 г. През 1984 г. Корнел основава "Саундгардън", която става част от "голямата четворка" на сиатълския гръндж, включваща "Нирвана", "Алис ин Чейнс" и "Пърл Джем".
 

Последният солов албум на музиканта Higher Truth излезе през 2015 г.
 
Смъртта на пионера на гръндж рока Крис Корнел изненада всички негови почитатели и предизвика шок сред близките му. Говорителят на Корнел заяви, цитиран от в. "Гардиън", че смъртта му е "внезапна и неочаквана", а съпругата и семейството му са в шок.
БГНЕС