Клинтън води пред Тръмп, но с по-малка разлика
Клинтън води пред Тръмп, но с по-малка разлика / Guliver/Getty Images

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън води с 4 процентни пункта пред републиканския си съперник Доналд Тръмп в проучване на избирателните нагласи за четиримата претенденти за Белия дом за вота на 8 ноември, показват данните на анкета на в. "Вашингтон пост" и телевизия Ей Би Си, цитирана от Ройтерс.

Освен Клинтън и Тръмп кандидати за президент на САЩ тази година са либертарианецът Гари Джонсън и еколожката Джил Стайн.

Клинтън и Тръмп хвърлят всички сили в предизборната кампания дни преди вота

Клинтън е с 47 процента подкрепа, а Тръмп - с 43 процента, сочи извършеното от понеделник до четвъртък допитване.

В анкетата се посочва, че в предишното допитване преднината на Клинтън е била 3 процентни пункта, но това все пак е в рамките на статистическата грешка.

Според публикувано от телевизия Фокс нюз допитване Клинтън води с 2 процентни пункта пред Тръмп.

ФБР и US разузнаването проучват фалшиви документи, целящи да дискредитират Клинтън

Допитването е извършено от вторник до четвъртък сред 1211 регистрирани гласоподаватели и е със статистическа грешка плюс-минус 2,5 процентни пункта.
Клинтън е с 45 процента подкрепа, а Тръмп - с 43 процента. Преди седмица преднината на Клинтън в това допитване е била 3 процентни пункта, а в средата на октомври - 6 процентни пункта.

Третото допитване е на медийната група Макклачи и нюйоркския университет Марист и според него Клинтън води на Тръмп с 2 процентни пункта. Анкетата е извършена от 1 до 3 ноември сред 940 вероятно избиратели. Клинтън е с 46 процента, а Тръмп - с 44 процента. Статистическата грешка е 3,2 процентни пункта.

ФБР не е открило нищо, което да свързва Тръмп с Русия

В допитване на Макклачи-Марист от септември Клинтън е била с 48 процента подкрепа, а Тръмп - с 41 процента.

Източник: БТА