/ iStock/Getty Images
Френската жандармерия съобщи, че служителка на общинската полиция в града близо до Нант е била ранена от нападател с нож и животът й е в опасност. Малко по-късно бе уточнено, че нападателят е арестуван, а след това бе разпространена информацията и, че той е починал, посочва Ройтерс, цитирайки местни медии. 

След атаката той избягал, а преди да бъде задържан, успял да рани с огнестрелно оръжие двама полицаи. При ареста нападателят е бил тежко ранен и впоследствие е починал, съобщи Асошиейтед прес.

Според телевизия Бе Еф Ем в издирването са участвали над 200 служители на реда. Националната жандармерия, цитирана от Франс прес, съобщи, че в операцията са се включили също три екипа с полицейски кучета, два хеликоптера и мобилни полицаи.

За момента мотивът за атаката не е известен. Според източници на телевизия Бе Еф Ем нападателят е имал психически разстройства.

Според близък до разследването източник, цитиран от Ройтерс, извършителят е лежал в затвора, а затворнически служители докладвали, че там той се е радикализирал. Източникът каза също, че мъжът, който излязъл на свобода през март, след като излежал присъда за насилие, е имал психическо разстройство.
БТА