Спасители откриха отломки от машината; на борда имало 188 пътници и екипаж
Пътнически самолет на индонезийската авиокомпания "Лайън еър", летящ от Джакарта до град Пангкал Пинанг на остров Суматра, се е разбил в морето, предаде Ройтерс, като цитира индонезийската агенция за спасяване и издирване. "Потвърдено е, че самолетът е катастрофирал", каза говорител на агенцията.

Връзката със самолета "Боинг 737 МАКС8" се е загубила 13 минути след излитането му от международното летище в Джакарта. Той е изчезнал над провинция Западна Ява.
 

БГНЕС


Спасители са открили отломки от пътническия самолет, предаде ДПА. На борда е имало 188 души - 178 възрастни пътници, едно дете, две бебета, двама пилоти и петчленен кабинен екипаж, каза представител на гражданската авиация. "Преди да изчезне от радарите, самолетът поиска да се върне обратно", съобщи той.
 
Няма загинали българи при авиокатастрофата в Джакарта

"Намерихме спасителни жилетки, мобилни телефони и отломки от самолета", каза говорител на индонезийската агенция за спасяване и издирване. Фюзелажът вероятно е на морското дано, на дълбочина около 35 м, уточни той.
 

БГНЕС


Боингът е излетял от Джакарта в 6.20 ч. местно време за Пангкал Пинанг, на остров Суматра, и връзката с него се е загубила минути по-късно.
БТА