Елизабет Тейлър влезе в болница за кардиологично лечение
Елизабет Тейлър влезе в болница за кардиологично лечение / снимка: Reuters, архив

Филмовата икона Елизабет Тейлър бе приета в болница в Лос Анджелис заради симптоми на остра сърдечна недостатъчност, обяви днес неин говорител. „Елизабет Тейлър бе хоспитализирана по-рано тази седмица, страдайки от симптоми на силна остра сърдечна недостатъчност. В момента е под наблюдение”, обяви за медиите говорителят й Сали Морисън.

78-годишната филмова звезда, която два пъти е носител на наградата „Оскар”, има немалко здравословни проблеми и през 2009 г. бе подложена операция на сърцето. Тогава е бе сменена сърдечна клапа, припомня БГНЕС. „Нейното семейство и близки приятели оценяват подкрепата и съпричастността на верните й почитатели, но умоляват хората да зачитат личния й живот и да позволят на лекарите да се фокусират върху възстановяването на здравословното й състояние”, гласи още съобщението на говорителя.

Миналата седмица родената в Лондон звезда беше фотографирана да напуска стоматологичен кабинет в инвалидна количка и изглеждаше болнава. Елизабет Тейлър получи „Оскар”-ите заради ролите си във филмите „Кой се страхува от Вирджиния Уулф” (1966) и „Бътерфлай 8” (1960). Тя е известна и с осемте брака, от които най-бурен бе с колегата й Ричард Бъртън, с когото си партнираха в няколко филма. Роденият в Уелс актьор също е икона в киното, но и в театъра.