Джеб Буш обвини Обама, че прехвърля своите грешки на предшественика си в Белия дом
Джеб Буш обвини Обама, че прехвърля своите грешки на предшественика си в Белия дом / снимка: Reuters

Виден член на политическата династия Буш обвини президента на САЩ Барак Обама, че обвинява за своите собствени грешки предшественика си в Белия дом, предаде ДПА.

"Господин президент, време да престанете да вините своя предшественик (Джордж У. Буш) за своята провалена икономическа политика. Вие действахте с твърда ръка, но политиката ви не проработи", каза бившият губернатор на Флорида Джеб Буш пред партийния конгрес на Републиканската партия във Флорида. "През четвъртата година на своето президентство един истински лидер би поел отговорността за действията си, но вие не го сторихте", подчерта ораторът.

Джеб Буш - брат и син на двама бивши президенти - бе споменаван като потенциален президентски кандидат. Той бе посрещнат с ентусиазъм от делегатите на националния конгрес. Брат му Джордж У. Буш имаше по-незабележимо присъствие на форума, като в сряда направи само видеообръщение.

След два пълни дни на речи, целящи да убедят американците, че демократът Обама се е провалил и че републиканецът Мит Ромни по-добре ще се справи с въздигането на американската икономика след броени минути се очаква самият Ромни да застане на трибуната в Тампа, предава БТА. През 2008 г. близо 39 милиона телевизионни зрители в САЩ гледаха речите на Обама и републиканския кандидат Джон МакКейн на партийните им конгреси, припомня ДПА

В речта си Мит Ромни ще призове съгражданите си да се присъединят към него за възстановяване на икономиката и създаването на милиони работни места, посочва Ройтерс. Според предварителни извадки от речта му той ще обещае да закриля малкия бизнес и да възвърне чувството за иновации на Америка.