о
о / gettyimages.com
Бившият британски премиер Дейвид Камерън заяви, че сегашният министър-председател Борис Джонсън не е вярвал истински в Брекзит, докато е водел кампанията за напускане на Европейския съюз (ЕС) през 2016 г., предаде АП.
 


Той отправи обвинението в статия, публикувана във вестник "Таймс". "Заключението, до което стигнах беше, че той рискува с резултат, в който не вярваше, защото щеше да бъде полезен за политическата му кариера".

Камерън не съжалява за референдума за Брекзит, но мисли за това всеки ден


Именно Камерън обяви референдума за Брекзит, но след това подаде оставка, след като не успя да убеди гласоподавателите да останат в ЕС. Той очакваше Джонсън да подкрепи позицията му, но сегашният премиер стана един от лидерите на противниковия лагер.

Джонсън продължава да настоява, че Брекзит трябва да има на 31 октомври, със или без сключено споразумение с ЕС за напускане. Парламентът прие закон, който го задължава да поиска ново удължаване на срока, ако не бъде постигнато споразумение до средата на октомври, но той твърди, че няма да го направи при никакви обстоятелства, припомня АП.
БТА