Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Един човек загина, а друг е ранен при експлозия на автомобил пред болница в северния английски град Ливърпул, съобщи британският телевизионен канал "Скай нюз", като се позова на полицията.

Разследването се води от звеното за борба с тероризма, предадоха световните агенции, но на този етап експлозията не е обявена за терористичен акт.
Полицията в Мърсисайд разпространи съобщение, че избухналата кола е била такси, което спряло до болницата малко преди експлозията.
По информация на "Скай нюз" експлозията е станала тази сутрин. Ранената жена е приета в болница и няма опасност за живота й.
Близо до мястото на инцидента, откъдето се издигаше гъст сив дим, имаше полицейски кордони, а пътищата бяха блокирани. Това се виждаше от кадри, публикувани в сайтовете на местни медии.

Британската полиция съобщи, че е арестувала трима мъже, заподозрени за нападението - те са на възраст 29, 26 и 21 години, са били арестувани в квартала Кенсингтън в града по силата на антитерористичните закони, се казва в изявление на полицията, публикувано в Twitter. Полицията призова населението да запази спокойствие и да бъде бдително.
БТА