Чавес призова сънародниците да отслабнат
Чавес призова сънародниците да отслабнат / снимкa: БГНЕС

Венецуелският президент Уго Чавес откри нова заплаха за социалистическата революция в страната си - затлъстяването и наднорменото тегло, съобщава британският в. "Гардиън". В телевизионно обръщение към сънародниците си Чавес отбеляза, че във Венецуела има доста дебели хора.

"Застоялият живот и добрата храна водят до този резултат. Някой трябва да ви научи как да се храните правилно", каза Чавес на венецуелците, пише БТА.

"Благодарение на социалистическата революция сега ние се храним добре и дори за бедните има храна по три пъти на ден, но трябва да бъдем предпазливи, а дебелите хора да бъдат особено внимателни", предупреди Чавес.

Той каза, че откакто е дошъл на власт благодарение на пълноценна диета и редовни физически упражнения е отслабнал с 20 килограма. Чавес прикани сънародниците си да се хранят със соево мляко и макаронени изделия от на ориз, за да отслабнат.

Призивът на Чавес към сънародниците му беше отправен, малко след като във Венецуела беше разпространен доклад, в който се отбелязва, че излишното тегло на венецуелците се е повишило от 6,3 кг на 14,5 кг. Венецуелците едва ли обаче ще се вслушат този път в съветите на Чавес. Те обичат да похапват, а по рекламните пана на вериги за бързо хранене в Каракас вече могат да се прочетат призиви като "Край на диетите!", пише "Гардиън".