Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците
Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците / Пресцентър, МС
Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците
86789
Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците
  • Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците

В разговори на "четири очи" министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обсъдиха темата за бежанците. "Говорихме за процесите, които текат между ЕК, ЕП и Турция, за състоянието на нашата граница", заяви премиерът Борисов след срещата си с Камерън.

В коментар по повод публикации в белгийски медии за терорист, спрян на българската граница, премиерът посочи, че службите на двете страни работят изключително добре, а страната ни разчита на подкрепа и от Великобритания, и от други държави, особено с техника.

Според Борисов нови избори са рай за контрабандистите и олигархичните кръгове

Министър-председателят допълни, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват. "Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко и това е максимумът, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави", каза премиерът по отношение на борбата с корупцията.

Друга обсъдена тема на срещата е енергийната диверсификация в Европа. "Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб "Балкан", полагаме усилия, страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании", допълни Борисов.

Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците
netinfo