/ БГНЕС
Косовската полиция спря колоната със сръбския президент Александър Вучич, който е на път за село Баня. Той се върна в Митровица, откъдето по телефона ще разговаря с жителите на село Баня, съобщава БГНЕС.
 
В село Търнава се чуват изстрели, съобщава сръбската телевизия РТС.
 
По-рано косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че неговото правителство оттегля разрешението дадено на Вучич за посещение на региона, защото не може да гарантира неговата сигурност.

Сърбия обмисля връщането на задължителната казарма

Косово Сърбия Албания
БГНЕС

Бивши ветерани от Армията за освобождение на Косово блокираха пътя за село Баня, което е населено със сърби. Те настояват за извинение от официален Белград заради убийствата на цивилно население по време на Косовската война през 90-те години на миналия век.
 
Говорителят на международните сили в Косово КЕЙФОР Винченцо Гросо заяви, че никой не заплашва Вучич и неговата сигурност е гарантирана. Той съобщи, че в момента КЕЙФОР заедно с косовската полиция работи, за да разчистят барикадите от блокирания път. "КЕЙФОР работи мирно, ние сме готови за всичко, което ще бъде необходимо от нас, в рамките на нашия мандат", каза говорителят.

Косово Сърбия Албания
БГНЕС

БГНЕС