Бил Козби съди жена, обвинила го в изнасилване
Бил Козби съди жена, обвинила го в изнасилване / Guliver/Getty Images

Развенчаната телевизионна звезда Бил Козби контраатакува, внасяйки жалба в съда срещу жената, обвинила го в сексуално насилие, предаде Франс прес. Комикът твърди, че тя се е опитала да го изнуди, настоявайки да получи до 250 000 долара срещу отказа си от съдебно преследване срещу него.

Във вторник Джуди Хут внесе жалба в Лос Анджелис, в която обвинява актьора, че я е дрогирал и изнасилил през 1974, когато тя била на 15 години.

Мартин Сингър, който защитава Козби и който е един от най-прочутите адвокати на знаменитости, твърди във внесената в четвъртък жалба в съда, че г-жа Хут го е потърсила на 25 ноември, за да поиска 100 хиляди долара срещу обещанието да си мълчи.

Докато нови обвинения срещу Бил Козби непрекъснато излизат на повърхността, Сингър твърди, че адвокатът на г-жа Хут впоследствие е повишил размера на искания откуп до 250 000 долара.

Около 20 жени излязоха от сянката през последните няколко седмици, обвинявайки Козби в сексуално насилие и дори изнасилване. Повечето от тях твърдят също, че 77-годишният комик ги е дрогирал или напивал, за да ги направи по-уязвими. На пресконференция в сряда Глория Олред, адвокатка, специализирана в дела в защита на жени жертви на сексуално насилие, призова звездата от "Шоуто на Бил Козби" да се откаже от правото на давност и да се съгласи да се изправи пред съда очи в очи със своите предполагаеми жертви.

Тя предложи още той да създаде фонд в размер на 100 милиона долара, съвместно с арбритражна група, за да обезщети пострадалите жени.

Г-жа Олред направи това в присъствието на три нови обвинителки, едната, от които твърди, че е била сексуално насилена от Козби през 1986, когато тя е била на 16 години. Шефът на полицията на Лос Анджелис Чарли Бек заяви в четвъртък, че разследването може да започне, независимо че обвиненията са се появили след изтичане на срока на давност за подобно престъпление.

Междувременно много театрални зали анулираха представления на Бил Козби, а канал Ен Би Си, който излъчваше шоуто му, спря започната програма, предвиждаща да възобнови телевизионната кариера на комика.

Източник: БТА