Бил Козби се размина с обвинение в сексуално посегателство
Бил Козби се размина с обвинение в сексуално посегателство / Guliver/Getty Images

Прокуратурата в Лос Анджелис няма да повдига обвинения в сексуално посегателство срещу актьора и комик Бил Козби, предаде Асошиейтед прес.

В последно време около Козби се вдига скандален шум, след като двайсетина жени, сред които бившите супермодели Бевърли Джонсън и Джанис Дикинсън, го обвиниха непристойно поведение и сексуален тормоз. Една от предполагаемите жертви, Джуди Хът, първа подаде полицейско оплакване и съдебен иск срещу 77-годишния актьор в началото на месеца.

Преди десет дни лосанджелиската полиция започна разследване на случая на Хът, която обвини Бил Козби, че я е дрогирал и изнасилил през 1974 г., когато тя е била на 15 години. От областната прокуратура обаче са решили да отхвърлят иска заради изтекла давност. Според законите Хът е трябвало да подаде жалба до една година след предполагаемия инцидент.

Бил Козби на свой ред заведе ответно дело срещу Джуди Хът. Адвокатите на актьора и комик твърдят, че преди да подаде оплакване срещу него, Хът се е опитала да го изнуди. Първоначално тя е поискала 100 000 долара срещу обещанието да мълчи, но след като и други жени са обвинили Козби в сексуално посегателство, е увеличила исканата сума на 250 000 долара.

Източник: БТА